zondag 30 maart 2014

Captain America: The Winter Soldier

Captain America: The Winter Soldier is de nieuwste Marvel film en het vervolg van de eerste Captain America uit 2011 en The Avengers uit 2012. De film is geregisseerd door de Russo broers, wie bekend staan om hun komedie films en series. Captain America is hun eerste actie film wat het best spannend maakt of de film goed is geworden. Gelukkig is de film toch goed gelukt.
Captain America (gespeeld door Chris Evans) gaat als Steve Rogers door het leven en werkt voor de geheime organisatie S.H.I.E.L.D. Steve probeert zijn rol in de moderne wereld te vinden, maar blijft zich nog altijd als een echte oude Amerikaanse Patriot gedragen.
Tijdens zijn training ontmoet hij de SHIELD agent Sam Wilson alias the Falcon (gespeeld door Anthony Mackie). Steve verteld hem hoe lastig het is om de moderne wereld te begrijpen als man uit de tijd. Ze worden al gauw onderbroken door de SHIELD spion Black Widow (gespeeld door Scarlett Johansson) om Steve mee te nemen op een missie. De schurk Batroc heeft namelijk een SHIELD schip gegijzeld genomen en vraagt om losgeld. Captain America probeert samen met Black Widow en andere SHIELD agenten de gijzelaars te redden. Na Batroc verslagen te hebben, ontdekt Captain America dat Black Widow haar eigen missie had. Hij ziet haar computerbestanden downloaden. Dankzij haar kleine missie brengt ze grote missie wel in gevaar.
Wanneer ze terug gaan naar het SHIELD hoofdkwartier verteld Steve de SHIELD leider Nick Fury (gespeeld door Samuel L. Jackson) wat hij ervan vind dat Black Widow haar eigen missie had. Steve vindt dat Nick Fury hem had moeten inlichten. Fury snapt hem en besluit een geheim project te onthullen. SHIELD is bezig om drie vrachtschepen de lucht in te sturen, om zo over de gehele wereld alles in de gaten te kunnen houden en zo schurken direct tegen te kunnen gaan voor dat ze zelfs met hun plannen kunnen beginnen. Steve vindt dit een inbreuk op de privacy van de gehele wereld en vind dat ze de schurken beter kunnen stoppen als ze met hun plan bezig zijn en dat er zo ook echt bewijs ontstaat. Steve verlaat vervolgen het hoofdkwartier met een teleurstelling tegenover SHIELD.
Nick Fury wordt de dag erna aangevallen door onbekende soldaten onder leiding van een mysterieuze schurk genaamd Winter Soldier. Fury raakt erg gewond, maar weet te ontsnappen en gaat naar het appartement van Steve, daar laat hij Steve weten dat niemand te vertrouwen is.The Winter Soldier heeft Fury kunnen volgen en weet hem te doden. Steve gaat achter the Winter Soldier aan om hem tegen te houden, maar leert al snel dat ze op dezelfde lijn zitten qua kracht en vechtstijl en zo weet hij aan Steve te ontsnappen.
SHIELD probeert Nick Fury te redden, helaas zonder succes. Na Fury’s dood, wordt SHIELD overgenomen door Alexander Pierce (gespeeld door Robert Redford). Pierce verklaart Steve schuldig aan de dood van Nick Fury, waardoor geheel SHIELD nu achter hem aan komt. Samen met Black Widow en Falcon probeert Captain America nu de waarheid boven water te krijgen.
De film is geweldig in elkaar gezet, het eerste gedeelte verandert al gauw in een soort politieke, spionne thriller, zoals die in de jaren 70 veel voor kwamen. Je begint je net als Captain America af te vragen wie wel en niet te vertrouwen zijn, wat voor Steve lastig is, omdat hij meestal iedereen wel vertrouwt.
Het tweede gedeelte is waar de actie zich bevindt. Steve komt steeds oog in oog met the Winter Soldier, wie haast onverslaanbaar is. The Winter soldier lijkt namelijk wel een soort ontstopbare Terminator.
De film is leuk voor fans van actie films en als je een Marvel fan bent, zul je veel dingen herkennen die waarschijnlijk in toekomstige Marvel films zullen plaats nemen. Vooral de geheime scènes tijdens de aftiteling bereiden je een beetje voor op de nieuwe Avengers film, die in 2015 zal draaien.
Ik vond de karakters van Captain America en Winter Soldier geweldig gedaan en ze hadden een goede held-schurk band met elkaar. Captain America lijkt in de film meer op zijn karakter vanuit de stripboeken, hij had in deze film zelfs een echt Captain America speech, wat de luisteraars in de film hoop en vertrouwen gaf om terug te vechten tegen de vijand.
Het verhaal van the Winter Soldier kende ik al dankzij stripboeken en cartoons, maar toch bleef de film me wel geïnteresseerd houden.

Ik geef de film als cijfer een 8/10


zaterdag 29 maart 2014

12 Years a Slave

12 Years a Slave is het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse burger Solomon Northup tijdens de slavernij. De film is geregisseerd door Steve McQueen. Dit is naast de films Hunger en Shame de derde film die hij heeft geregisseerd.
Solomon Northup (gespeeld door Chiwetel Ejiofor) is een vrije man samen met zijn vrouw en kinderen, hij verdient genoeg geld als vioolspeler. Een man bij wie hij wel eens viool speelde, stelt hem voor aan twee mannen die wel geïnteresseerd zijn om hem te vragen om bij hun ook viool te komen spelen. De twee mannen nemen hem mee uit naar een duur restaurant, om hem dronken te voeren en te verkopen als slaaf.
Als hij de volgende ochtend wakker wordt, is hij vastgeketend aan een ketting. Er komen dan twee mannen binnen, hij verteld de mannen dat dit allemaal een fout is en dat hij een vrije man is. Een van de twee mannen komt naar hem toe en verteld hem dat hij een slaaf is genaamd Platt. Solomon gaat in discussie met de man dat daar niets van waar is, maar wordt dan al gauw geslagen met een dikke houten stok net zoals tot dat hij toegeeft dat hij een slaaf is.
Solomon wordt uiteindelijk met een boot meegenomen om hem aan een slavenhouder te verkopen. Hij en andere slaven worden gekocht door meneer Ford (gespeeld door Benedict Cumberbatch), daar krijgen ze instructies over wat ze moeten doen en moeten daar ook direct mee beginnen. Ford is ondanks dat hij een slavenhouder is best zacht handig voor zijn slaven, wat hij alleen niet weet is dat sommige van zijn personeelsleden hardhandig met zijn slaven omgaan. Solomon krijgt al gauw problemen met iemand die de slaven moet controleren genaamd Tibeats. Tibeats wil Solomon uiteindelijk vermoorden, maar Ford weet hem te helpen door hem weer door te verkopen aan een andere slavenhouder, zodat Solomon veilig is voor Tibeats wrede plannen.
Solomon is nu eigendom geworden van de slavenhouder Edwin Epps (gespeeld door Michael Fassbender). Epps is een vreselijke man, wie zijn slaven graag laat mishandelen al bij de kleinste fout. Epps gunt zijn slaven ook geen rust, want hij verplicht ze ‘s avonds laat nog te laten dansen voor zijn eigen vermaak. Epps verkracht sommige van zijn vrouwelijke slavinnen ook voor zijn eigen plezier en achter de rug van zijn vrouw, wanneer zijn vrouw dit te weten komt straft zij de slavinnen, ondanks ze er niets aan kunnen doen.
Solomon probeert aan sommige personeelsleden van Epps zijn verhaal te vertellen om zijn vrijheid terug te krijgen. Epps komt dit ook te weten en neemt hierdoor steeds nieuw personeel aan zodat Solomon zijn verhaal niet kwijt kan en mishandelt Solomon steeds meer. Wanneer Solomon een man genaamd Bass (gespeeld door Brad Pitt) ontmoet, probeert hij zijn verhaal weer stiekem te vertellen zonder dat Epps hem te weten komt, wat niet makkelijk is, maar Solomon is bereidt tot het uiterste te gaan om zijn vrijheid terug te krijgen.
12 Years a Slave is een hard brute film, die soms moeilijk te bekijken is, door de hardhandige martelingen die je te zien krijgt. Steve McQueen heeft de film mooi gemaakt, in sommige scènes blijft hij lang bij hetzelfde beeld, om te laten zien hoe erg het slavenleven kan zijn. In een scène waarin Solomon in een benarde situatie gemarteld wordt bijvoorbeeld, zie je hoe erg hij zijn best doet te blijven leven, ook zie je andere slaven gewoon achter hem verder werken, waardoor je je afvraagt waarom niemand hem helpt of iets doet.
Je kunt echt het moment zien waarin Solomon door heeft dat hij nu echt een slaaf is en hier nooit meer weg komt.
Steve McQueen heeft de film gemaakt om slavernij tegen te gaan, want in sommige landen bestaat er nog steeds slavernij. McQueen hoopt dat dankzij de film er meer hulp naar zulk soort landen gaat.
De gehele cast in de film deed het ook geweldig. Chiwetel Ejiofor speelt al in vele films zonder dat je eigenlijk weet dat hij het is, maar in 12 Years a Slave levert hij geweldig acteerwerk het verbaast me dan ook dat hij niet de prijs voor beste mannenlijke acteur gewonnen heeft. Michael Fassbender levert ook geweldig acteer werk, zijn karakter Edwin Epps is slecht man die zijn slaven gewoon als producten ziet en er alles mee kan doen wat hij maar wil.
Brad Pitt is ook een producent van de film, de rol die hij in de film heeft voelt wel wat gedwongen, omdat hij een vriendelijke man speelt die Solomon wil helpen. Dat was wel een typische Brad Pitt rol.
12 Years a Slave is de nieuwe Schindler’s List van deze tijd en heeft terecht de prijs voor beste film gewonnen.
De film is niet gemakkelijk te bekijken, maar is het zeker waard om gezien te hebben.

Ik geef de film een 8/10 


zondag 23 maart 2014

300: Rise of an Empire

300: Rise of an Empire is de tweede film van de 300 serie. De film is niet echt een vervolg van 300, want de film speelt af voor, tijdens en na de film 300.
300 was na Dawn of the Dead de tweede film, die Zack Snyder bekend heeft gemaakt als regisseur. Bij 300: Rise of an Empire trekt Snyder zich terug als schrijver en producent van de film. 300: Rise of an Empire is geregisseerd door Noam Murro, wie verder alleen bekend is van de film Smart People. 300: Rise of an Empire is slechts zijn tweede film, die hij geregisseerd heeft, maar dankzij de hulp van Zack Snyder heeft hij er toch een mooie film van kunnen maken, ondanks dat ik de eerste toch wat beter vind.
De film is gebaseerd op het verhaal Xerxes van Frank Miller, want je in de film vooral in het begin ziet, want Xerxes heeft na het begin niet zo’n grote rol in de film.
300: Rise of an Empire gaat over de Griek Themistocles (gespeeld door Sullivan Stapleton.) Themistocles wil een vrije democratie van Griekenland maken, maar moet hiervoor wel het Perzische leger verslaan. Themistocles weet de Perzische leider te doden.
Artemisia (gespeeld door Eva Green) wil hierdoor wraak nemen op Themistocles en zijn leger. Ze weet Xerxes (gespeeld door Rodrigo Santoro) te bespelen tot hij dankzij magische wijze in een soort god verandert. Xerxes leidt nu het Perzische leger om geheel Griekenland over te nemen, maar wordt eigenlijk door Artemisia bestuurd.
Themistocles probeert zijn leger groter te maken door andere Griekse stammen te vriend te maken, zodat ze hem in de oorlog helpen.
Wanneer de Perzische vloot onder leiding van Artemisia ten aanval trekt, weet Themistocles ze steeds op een slimme manier tegen te gaan. Artemisia probeert het steeds gemener te spelen en probeert uiteindelijk zelfs Themistocles aan haar zijde te krijgen, maar Themistocles valt niet voor haar verleidende trucjes en gaat verder met de oorlog tegen het Perzische Rijk.
De film heeft veel goede actie scènes, waarin veel gespierde soldaten elkaar bestrijden met veel bloedverlies.
In 300 en 300: Rise of an Empire is het verschil te zien we hoe verschillende Griekse groepen zijn en vechten. De Spartanen onder leiding van koning Leonidas bereik zijn te sterven voor hun land en koning, terwijl we bij de groep van Themistocles zien dat ze het zwaar hebben als er een medesoldaat sterft.
Leonidas vocht verder meer met zijn spieren en Themistocles gebruikt meer zijn intelligentie om te winnen enleidt zijn groep als een echte goede leider.
Sullivan Stapleton heeft geweldig acteerwerk geleverd, maar is net wat minder dan Gerard Butler als Leonidas.
Eva Green speelt een geweldige schurk, haar karakter is een grote gemene bitch in de film en heeft de meest interessantste rol.
Als je fan bent van de eerste 300 dan kun je zeker van deze film genieten. 
Persoonlijk vind ik 300 wel beter dan 300: Rise of an Empire, maar 300 is dan ook een bekende klassieke film.
300 gaf ik ooit als cijfer een 8/10 en 300: Rise of an Empire geef ik hierdoor een 7/10 


zondag 16 maart 2014

Lone Survivor

Lone Survivor is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de marinier Marcus Luttrell. De film is geregisseerd door Peter Berg, wie bekend is van goede films zoals Collateral en Friday Night Lights, maar ook van mindere films zoals Hancock en Battleship.
De film speelt af in juni 2005. In het begin zien we echte beelden van hoe mensen zwaar opgeleid en getraind worden tot mariniers. Daarna zien we het team van Marcus Luttrell (gespeeld door Mark Wahlberg), wie zich voorbereiden op een missie, om in Afghanistan een Taliban leider Ahmad Shah gevangen te nemen en te vermoorden. De mariniers krijgen te weten dat Ahmad zich in een klein dorpje schuilhoudt met andere leden van de Taliban. De mariniers houden het dorpje van af een berg goed in de gaten en observeren wat de Taliban allemaal uitvoert.
De volgende dag komen een paar boeren uit het dorp hun kant op om hun dieren te laten grazen. Wanneer de boeren de mariniers ontdekken, besluiten de mariniers de boeren gevangen te nemen. Nu twijfelt de groep over wat ze met de boeren moeten doen. Ze kunnen de boeren vrijlaten, wat kan betekenen dat ze de Taliban gaan waarschuwen en zo de missie in gevaar brengen of ze kunnen ze vermoorden en zo misschien onschuldige mensen hebben vermoord.
De groep overlegt met elkaar wat de beste optie is, maar komen het niet met elkaar overeen. Uiteindelijk besluiten ze om de boeren te laten gaan en direct Afghanistan te verlaten.
De mariniers gaan hoger de berg op en proberen bericht naar hun thuisbasis te sturen.
Al snel krijgen ze door dat ze achterna gezeten worden door de Taliban, die met vele mannen en meer wapens achter de mariniers aanzitten. De mariniers besluiten zich te verdedigen, ondanks ze met minder mannen zijn.
Er vallen slachtoffers aan beide kanten wat het steeds moeilijker maakt voor de mariniers, om te overleven. Ze worden omsingeld van links, recht en van voren en achter hun is een dodelijke afgrond. Nu moeten de mariniers alles op alles zetten om te overleven.
De film is heel realistisch en laat zien hoe Mariniers te werk gaan. Het eerste gedeelte waar ze de Taliban observeren is wat sloom en saai, maar wanneer ze worden aangevallen en omsingeld, krijg je al gauw het gevoel alsof je je in een benauwde situatie bevind.
In de film zien je ook dat niet geheel Afghanistan slecht is, er zijn ook goede normale inwoners, die ook een hekel hebben aan de Taliban.
Wat de film wel mist in de introductie van de personages in de film. Je weet net wat namen van sommige Mariniers, maar verder niet veel. Moeilijk is ook de verschillende personages uit elkaar te houden, want de meeste lijken veel op elkaar.
Verder waren de effecten en het make-up werk ook realistische gemaakt, waardoor de wonden net echt lijken.
Ik vind de film een goede realistische film met mooie actie oorlog scènes.
Ik geef de film als cijfer een 7/10


vrijdag 7 maart 2014

Ride Along


Ride Along is een nieuwe actie komedie. De film is geregisseerd door Tim Story, wie bekend is van de twee Fantastic Four films, waar ik niet de grootste fan van ben.
De film gaat over Ben Barber (gespeeld door Kevin Hart) wie werkt als beveiliger en in zijn vrije tijd veel schietspelletjes online speelt. Ben heeft een relatie met Angela Payton (gespeeld door Tika Sumpter). Om haar te imponeren probeert Ben een baan als politie agent te krijgen en zo meer geld te verdienen en zo Angela ten huwelijk te kunnen vragen.
Angels’s broer James (gespeeld door Ice Cuce) is een goede agent, wie erg beschermend is. James vindt Ben niet goed genoeg om een relatie met zijn zus te hebben. Wanneer James te weten krijgt dat Ben ook politie agent wil worden, besluit hij Ben mee te nemen en hem zo voor te bereiden op de baan.
Ben wil graag met James mee, om zo betere vrienden met James te worden en hoopt dat James hem uiteindelijk zijn zegen zal geven om met Angela te mogen trouwen.
Wat Ben niet weet is dat James hem voor de gek houdt, door hem mee te nemen naar nep misdaden, die James zelf met behulp van vrienden heeft klaargezet.
Ben gaat als een idioot te werk als agent hij ziet het als een schietspelletje, maar weet toch de problemen op te lossen. Wanneer Ben ontdekt dat James alles zelf geregeld heeft, besluit hij James terug te pakken.
Wanneer er een echte misdaad gemeld wordt, denkt Ben dat het nog steeds nep is en gaat met James mee om de misdaad tegen te gaan.
Ze komen oog in oog met gewapende mannen te staan. Ben gaat er speels mee om en weet de criminelen bang te maken, want ze denken dat Ben gestoord is. Zo kunnen ze de criminelen oppakken. Ben ontdekt dan dat dit een echte misdaad was, waar hij even verbaast van is
Ze krijgen te horen dat er een wapenhandel in de stad plaats vindt. James wil er alleen op uit gaan, maar Ben volgt James stiekem. Uiteindelijk proberen ze nu de wapendeal te stoppen.
Ik had al weinig vertrouwen in de film dankzij de regisseur, maar de cast is ook niet zo vertrouwt. Kevin Hart is namelijk bekender als komiek en Ice Cube is bekender als rapper, dan ze als acteurs zijn.
Verder was de film voorspelbaar, waardoor de grappige stukken in de film veel minder grappig werden, dit komt ook omdat de grappigste stukken in de trailer van de film zitten.
Ik geef de film als cijfer een 3/10


zondag 2 maart 2014

I, Frankenstein

I, Frankenstein is een nieuwe actie, fantasie film. De film is geregisseerd en geschreven door Stuart Beattie. I, Frankenstein is de tweede film die hij heeft geregisseerd en verder is hij bekend als medeschrijver van de Pirates of the Caribbean films.
De film begint met een proloog, waarin we het verhaal van Dr. Victor Frankenstein te zien krijgen over hoe hij zijn monster (gespeeld door Aaron Eckhart) heeft gemaakt. Frankenstein keurt zijn creatie af en besteed geen aandacht meer aan hem. Het monster voelt zich verraden door zijn schepper, wie hij ook als zijn vader zag. Om wraak te nemen doodt hij de vrouw van Frankenstein en gaat dan weg uit zijn kasteel. Frankenstein is woest en gaat zijn monster achterna, om hem te doden. Helaas kan zijn monster gemakkelijker lange, moeilijke reizen maken dan hij, waardoor hij uiteindelijk sterft.
Het monster van Frankenstein zwerft jaren lang over de aarde opzoek naar zijn levensbestemming. Tijdens zijn reis wordt hij aangevallen door demonen die iets van hem willen. Het monster weet de demonen te verslaan, maar wordt dan mee genomen door waterspuwers.
De waterspuwers brengen het monster naar een kathedraal. Daar leert hij de koningin van de waterspuwers genaamd Leonore (gespeeld door Miranda Otto) kennen.
Leonore vertelt het monster over de oorlog tussen de waterspuwers en demonen. Ze legt het monster uit dat de waterspuwers zijn gemaakt door de aartsengel Michael om zo de mensen tegen de demonen te beschermen.
Ze leert dat het monster geen naam heeft en geeft hem de naam Adam. Ze vraagt hem of hij hun in hun oorlog tegen de demonen wil helpen, maar Adam weigert, want hij geeft niets om de wereld, het enige wat hem interesseert is hijzelf. Adam verlaat de kathedraal en gaat verder op zijn eigen manier.
De demonen zijn door hun leider Naberius (gespeeld door Bill Night) opgedragen om Adam te vangen, zodat hij zijn lichaam kan laten onderzoeken door de wetenschapper Terra (gespeeld door Yvonne Strahovski).
De waterspuwers komen te weten wat de demonen van plan zijn en besluiten Adam te helpen. Adam wil niet geholpen worden en probeert de demonen alleen te stoppen.
Wanneer hij Terra ontmoet gaan ze uiteindelijk samen werken om zijn lichaam uit de handen van de demonen te houden.
In de trailer van de film is al te zien hoe slecht de effecten van de film zijn. Je kunt zien dat de demongezichten met make-up bewerkt zijn en dat de waterspuwers via de computer in de film zijn geplakt.
In het verhaal wordt Adam door zichzelf en anderen soms Frankenstein genoemd, wat officieel niet klopt, want Frankenstein was de naam zijn schepper.
Ook speelt de film af in het heden. De mensen weten niets af van de oorlog tussen de demonen en waterspuwers. Wanneer Terra dan voor het eerst Adam ontmoet gelooft ze meteen dat hij het monster van Frankenstein is, ook al is het verhaal van Frankenstein in de film een soort sprookje.
Het monster van Frankenstein lijkt ook niet op het monster van de verhalen. Adam lijkt gewoon op een normale man met wat littekens
De cast in de film deed het slecht, ze kwamen ongeloofwaardig over. Wel is te zien dat Aaron Eckhart zijn best doet, maar dit is helaas niet goed genoeg.
Ik vond I, Frankenstein een slechte film, die ik door de slechte effecten niet serieus kon nemen.
Ik geef de film als cijfer een 4/10


zaterdag 1 maart 2014

RoboCop

RoboCop is een nieuwe verfilming van de originele RoboCop uit 1987. De nieuwe RoboCop is geregisseerd door José Padilha, wie verder nog niet erg bekend is van andere films, wat wel twijfels kan opbrengen bij de vraag of deze nieuwe verfilming een goede film is geworden.
De oude RoboCop is namelijk geregisseerd door onze Paul Verhoeven, wie de wereld liet zien dat Nederland wel een paar goede films kan maken zoals: RoboCop, Total Recall en Starship Troopers.
Total Recall kreeg in 2012 ook al een nieuwe verfilming, deze nieuwe verfilming werd geen succes. Hierom waren er al veel twijfels toen het bekend werd gemaakt dat er een nieuwe verfilming kwam van RoboCop.
De nieuwe verfilming heeft grotendeels hetzelfde verhaal als de oude RoboCop, maar heeft toch een paar veranderingen.
De film speelt zich af in het jaar 2028. Het Amerikaanse bedrijf OmniCorp heeft veel robots kunnen creëren, die ze naar het buitenland sturen om daar orde te houden.
De reporter Pat Novak (gespeeld door Samuel L. Jackson) laat in zijn tv-show zien hoe Robots te werk gaan in het buitenland. De robots kunnen iedere inwoner identificeren en weten dan meteen wie er een strafblad hebben, hiervoor moet wel elke inwoner zich laten controleren. Sommige inwoners vinden dit maar niks en proberen de robots op te blazen, maar de robots stoppen de aanval gemakkelijk.
Pat praat heel positief over de robots en vraagt dan het publiek waarom Amerika zo robofobisch is.
In Detroit leeft Alex Murphy (gespeeld door Joel Kinnaman.) Murphy heeft een gezin en werk bij de politie. De politie zit achter de bende van Antoine Vallon aan. De criminele bende kan gemakkelijk misdaden plegen, omdat Amerika niet beschermd wordt door robots.
OmniCorp probeert cyborgs te maken, want dit is een mix van mens en robot. De directeur Raymond Sellars (gespeeld door Michael Keaton) test dit bij mensen wie lichaamsdelen zijn verloren, maar niemand blijkt geschikt te zijn om op deze manier Detroit te beschermen.
Alex Murphy’s college ligt dankzij de Vallon bende in het ziekenhuis, want dankzij hun heeft de bende verlies geleden. De bende zit ook achter Murphy aan en weet zijn auto in een bom te veranderen. De bom blaast Murphy op, waardoor hij weinig van zijn lichaam over houdt. Sellars ziet hier de perfecte kan om een goede cyborg te maken, die Detroit kan beschermen. Murphy’s wordt nu getransformeerd in een cyborg, die al gauw de naam RoboCop krijgt.
Murphy wordt begeleid en getraind door Dr. Dennett Norton (gespeeld door Gary Oldman.)
Als RoboCop eindelijk de straat op mag, wordt Detroit wordt stukken veiliger, maar omdat zijn menselijke emoties hem weerhouden om een top prestatie te geven, besluit Sellars Om zijn menselijkheid weg te werken, zodat hij meer robot dan mens wordt. Hierdoor gaat Murphy steeds minder met zijn gezin om. Zijn vrouw probeert Murphy’s menselijkheid weer boven te brengen met behulp van Dr. Norton.
Sellars probeert ze te stoppen, zodat RoboCop gewoon zijn trouwe kunstwerk blijft.
Ik heb meer van de film genoten dan ik verwacht had, omdat ik niet de grootste fan ben van nieuwe verfilmingen en ook omdat ik de oude RoboCop een goede film vind.
De effecten van deze film waren veel beter dan de oude, maar dat komt omdat in 1987 de film effecten nog niet zo geweldig waren.
De nieuwe RoboCop is ook voor 12+ terwijl de oude voor 16+ was, dit maakt de nieuwe versie een stuk kindvriendelijke
De schurken in de nieuwe RoboCop stelden niet echt iets voor, want je zag en hoorde bijna niets van de Vallon bende en deze was ook zo verslagen. De oude RoboCop had wel leuke schurken zoals Clarence Boddicker, gespeeld door Kurtwood Smith wie bekend is van zijn rol uit That ‘70s Show als Red Forman.
Vooral de cast deed het geweldig in de film. Gary Oldman en Michael Keaton hebben goedacteerwerk geleverd. Grappig was ook om ze samen in een scène te zien, want Michael Keaton speelde de oude Batman en Gary Oldman de nieuwe Commissioner Gordon.
Joel Kinnamen deed het goed als RoboCop, maar ik vind persoonlijk de Peter Weller, wie de oude RoboCop speelde toch wat beter.
De nieuwe verfilming van RoboCop was niet beter dan de originele, maar wel stukken beter dan RoboCop 2 en 3.

De oude RoboCop gaf ik als cijfer een 7/10 en daarom geef ik de nieuwe als cijfer een 6/10